جستجوي پيشرفته برو
 درخواست اشتراکارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
نسخه شماره 3815- تاریخ : 1395/10/23 - اولين روزنامه جوانان و نوجوانان ايران (پنجشنبه)

 روباه کرساک يا روباه ترکمني در خطر انقراض 

جثه ي آن کوچکتر ولي دست وپايش بلند تر از روباه قرمز است. مشخصه ي اصلي اين روباه ،دم نسبتا کوتاهي است که برخلاف ساير گونه ها به زمين نميرسد.

رنگ موهاي انتهائي دم برخلاف روباه معمولي وروباه شني ،قهوه اي تيره يا سياه است.گوش ها نسبتا کوچکند و رنگ پشت آنها دارچيني روشن است.در فصل زمستان موها بسيار بلند و برنگ خاکستري متمايل به سفيد است به طوري که فقط نوک گوش ها ديده ميشود.

پوشش تابستاني کوتاه وبه رنگ نخودي متمايل به قرمز است.زيستگاهش مناطق استپي خشک ونيمه بياباني است.معمولا وابسته به نقطه خاصي نبوده واکثرا در حال حرکت است و از لا نه ي ساير جانوران که در راه مي بيند استفاده ميکند.در ايران فقط در نواحي ترکمن صحرا زندگي مي کند.پراکنش جهاني:ترکستان مغولستان،افغانستان،شمال منچوري،چين تا تبت.اغلب شب گرد است.در گروههاي کوچک يا جفت جفت ديده ميشود.ولي به تنهايي شکار ميکند.

معمولا در لانه متروک جانوراني نظير گورکن ساکن مي شود. بسيار چابک وبازيگوش است و مي تواند از درختان بالا رود. در گذشته شکار آن با عقاب متداول بوده.

بعضي نيز آن را به عنوان حيوان خانگي نگهداري مي کرده اند.از جوندگان کوچک،خرگوش،خزندگان پرندگان ،قورباغه،حشرات و لاشه حيوانات تغذيه مي کند.معمولا پوست خارپشت هايي که توسط اين حيوان شکار شده اند در نزديک لانه اش مشاهده مي شود.به علت با ارزش بودن پوستش، شکارچيان بااستفاده از وسيله نقليه موتوري آن را تعقيب وشکار مي کنند. به همين علت به شدت کاهش يافته و خطر انقراض آن را تهديد مي کند.

آسموني


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
اجتماعي
جوان و جامعه
تلخند
ورزشي
گالري
بچه هاي مدرسه
ادبيات نوجوان
كانون